Hvem er jeg​

Min ’rygsæk’ er pakket med en god blanding af psykologi, sociologi, kommunikation og IT, og jeg har afprøvet teorierne i praksis. Alt det, jeg har oplevet, lært og arbejdet med, gør, at jeg kan skrive denne bog ’LIVSKOMPASSET – Find din vej i livet’.

Min baggrund​

Jeg har fulgt mange forskellige stier, omveje, men også genveje, og i rundkørsler har jeg nogle gange kørt rund og rundt og rundt, inden jeg fandt den rette afkørsel. Derfor er jeg også endt med at have flere forskellige uddannelser

 

o   Kandidat i ‘lærings- og forandringsprocesser’ – Aalborg Universitet

o   Master i ‘positiv psykologi’ – Aarhus Universitet

o   Bachelor i ‘sociologi’ – Aalborg Universitet

o    Multimediedesigner – Aarhus Tech

 

Jeg har kombineret min viden på kryds og tværs og brugt mine talenter både som webdesigner, grafiker, studievejleder, forelæser, procesfacilitator og underviser i personlig ledelse, trivsel, kommunikation, teamwork og grafisk design. Desuden har jeg undervist vejledere i at vejlede. 

 

Tilsammen har det givet mig en uvurderlig erfaring.  

Hvorfor skrev jeg bogen?

Jeg stod pludselig et sted i mit liv og vidste ikke, hvad jeg skulle stille op med det. Jeg havde netop afsluttet en kandidat i læring og forandringsprocesser og nærmede mig min 36-års fødselsdag.


I to år havde det været min mand, der tjente pengene til vores familie, mens jeg ‘havde fået lov til’ at træde ud af arbejdsmarkedet for en stund. Nu var jeg færdig med studiet. Jeg stod klar til at udleve mine drømme.

Konfetti og et stort fælles HURRA burde fylde rummet.


Men nej, der var ingen konfetti eller hurraråb. Jeg stod bare der på tærsklen til mine drømme og anede ikke, hvad jeg skulle? Hvilke drømme var det nu egentlig, jeg havde? Jeg vidste kort sagt ikke, hvad jeg skulle være, når jeg blev voksen, selvom jeg jo allerede var voksen. 


Jeg kunne sagtens finde på flere drømme, men de skulle også passe ind i vores familie med børn på 8 og 10 år.

Jeg manglede et kort eller et livskompas, som kunne vise mig retningen for mit drømmeliv, og hvad der var det rigtige for netop mig. Altså et virkeligt kort med mine værdier og mine drømme, et billede af min ønskede hverdag og vejen dertil.


Som du ser, fandt jeg den. Det tog tid og krævede kræfter. Men jeg er mig selv evigt taknemmelig for, at jeg gjorde det.

Hvorfor resistent?

Resistens skal her forstås som mental resistens, der handler om evnen til at håndtere mentale udfordringer som svære situationer og modgang.

 
Du kan udvikle din individuelle resistens ved at forholde dig til, hvem du er, dine værdier, styrker og kompetencer, og sætte mål for, hvordan du vil leve et liv i glæde og trivsel. Men du står endnu stærkere, når du arbejder med dig selv i fællesskaber. Vi har som mennesker brug for at være en del af et fællesskab.

Gennem mine forløb og min bog, der bygger på videnskabelig forskning, opbygger du resistente fællesskaber, hvor det, som er svært, bliver noget du arbejder med i fællesskab sammen med andre.

Vil du vide mere?

Du ringer bare…